Cestovinový šalát s kuracím mäsom a natvrdo uvareným vajcom
400 g kuracích pŕs, soľ, mleté biele korenie, 3 lyžice olivového oleja, 200 g špagiet, 150 g póru, 4 paradajky, 3 vajcia, zväzok pažítky
Zálievka: 180 g ľahkej majonézy, 2-3 lyžice ostrého kečupu, ¼ lyžičky farebného korenia, 2 strúčiky cesnaku
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a opatrne ich naklepeme (najlepšie cez fóliu). Z oboch strán osolíme a okoreníme. Mäso opečieme zvoľna na 2 lyžiciach oleja. Opečené kuracie prsia vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ich nakrájame na kocky.
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať a omastíme olivovým olejom.
Pór očistíme a nakrájame na tenké kolieská aj so zelenou časťou.
Paradajky sparíme vriacou vodou a olúpeme. Pokrájame na kocky.
Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame na kolieská.
Na zálievku zmiešame majonézu s kečupom a korením a pridáme prelisovaný cesnak.
V mise premiešame všetky suroviny okrem vajec a pokvapkáme zálievkou. Šalát ľahko premiešame, obložíme vajíčkami a necháme asi 30 minút vychladnúť.
Tip: Miesto špagiet môžeme použiť akékoľvek iné cestoviny a kuracie mäso môžeme zameniť za hydinové pečienky, čerstvého tuniaka alebo zvyšky rôzneho mäsa, prípadne sójového.