Mašličky s paradajkami a olivami
350 g mašličiek, soľ, 4 mäsité paradajky, 200 g mozarely, 10 čiernych olív (bez kôstky), 1 viazaničku bazalky, 5 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, čerstvo zomleté čierne korenie
Ako na to:Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Parajky sparíme, ošúpeme a pokrájame. Mozarelu pokrájame na malé kocky. Olivy rozštvrtíme. Bazalku umyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájame na malé pásiky.
V hlbokej panvici zohrejeme olej a ošúpané strúčiky cesnaku v ňom opečieme do zlatohneda. Potom cesnak z panvice vyberieme.
Cestoviny zľahka premiešame v cesnakovom oleji a dáme ich do veľkej misy, primiešame nakrájané paradajky, mozarelu, olivy a bazalku. Šalát pikantne dochutíme soľou a korením.