Nepečená jablková torta
2 balenia detských piškót, 2 kg jabĺk, 5 dl vody, 4 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 zlaté klasy, čokoládová poleva
Ako na to:Jablká očistite, nastrúhajte, dolejte 2 dl vody. Pridajte kryštálový cukor (podľa sladkosti jabĺk) a vanilkový cukor. Povarte. Rozmiešajte zlatý klas v 3 dl studenej vody a prilejte do jablkovej masy. Miešajte aby neostali hrčky. Keď zmes zhustne, dajte dole z ohňa.
Zober veľkú okrúhlu ohňovzdornú misu. Na dno nahusto poukladajte okrúhle detské piškóty. Na piškóty dajte vrstvu jabĺk, potom zase piškóty - tesne vedľa seba. A takto striedajte vrstvy. Posledná vrstva sú piškóty. Nechajte vychladnúť - najlepšie ½ dňa. Potom vyklopte na okrúhli tácku. Polejte čokoládovou polevou, krájajte na trojuholníčky ako tortu. Na tanieri ozdobte šľahačkou.