Boloňské vegetariánske špagety

Potrebujeme:

1 balíček špagiet, soľ, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 100 g nakladaných olív, 2 červené papriky, 3-4 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 40 g parmezánu, bazalku

Ako na to:

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme k a spolu smažíme ďalej. Primiešame ošúpané a pokrájané paradajky, popučený cesnak, ochutíme a dusíme spolu asi 10 minút.
Odstavíme a vmiešame ešte polovicu syra postrúhaného na jemné plátky. Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme, zmiešame
s pripravenou zmesou a rozdelíme na teplé taniere.
Posypeme zvyšným syrom, olivami a jemne potrhanými lístočkami bazalky.

30.10.2008

Podobné recepty