Chrumkavé cestoviny s tofu
500 g tofu, 2 červené čili papričky, 2 stopkové zelery, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 200 g konzervovaných húb, 100 ml zeleninového vývaru (instantného), 5 PL hoisin–hustej sójovej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, olej na vyprážanie, 100 g ryžových cestovín, 1 PL čerstvého posekaného koriandra
Ako na to:Tofu nakrájame na 2-3 cm veľké kocky. Čili papričky pozdĺžne prerežeme, zbavíme jadierok a posekáme nadrobno.
Očistený stopkový zeler pokrájame na kolieska, papriky zbavíme jadrovníka, pokrájame na kocky, huby zlejeme z nálevu.
Zeleninový vývar, hustú sójovú omáčku hoisin, sójovú omáčku a pretlak zmixujeme.
Vo woku alebo v teflónovom hrnci opečieme na oleji kocky tofu dozlatista. Vyberieme ich do sitka a nad miskou necháme odkvapkať
z prebytočnej mastnoty.
Do rozohriateho oleja vložíme cestoviny a krátko ich opekáme.
Ak nie sú ponorené, prilejeme trochu oleja alebo ich vareškou postláčame pod hladinu.
Dochrumkava opečené cestoviny vyberieme na sitko, necháme odkvapkať a uložíme tak, aby nevychladli.
Prevažnú časť oleja zlejeme, necháme si iba pár kvapiek na dne, aby sme na ňom mohli opiecť čili papričky a na kocky pokrájanú papriku a zeler.
Po 2-3 minútach pridáme odkvapkané huby a už opečené kúsky tofu.
Zalejeme pripravenou omáčkou a necháme 1-2 minúty podusiť. Cestoviny rozdelíme na taniere, polejeme zmesou a posypeme nasekaným koriandrom.