Zapekané zemiaky s údeným tofu
asi 500 g zemiakov, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, rascu, korenie, 250 g údeného TOFU, sójovú omáčku, strúhanku, syr (asi 100 g), kyslú pochúťkovú smotanu, 2 vajcia, pažítku alebo petržlenovú vňať
Ako na to:Asi 500 g zemiakov uvaríme v osolenej vode, pokrájame na tenké kolieska, ochutíme opraženou cibuľkou a 2 strúčikmi cesnaku. Posypeme rascou a korením.
Asi 250 g údeného Todu pokrájame na tenké plátky, pokropíme sójovou omáčkou a primiešame k zemiakom.
Vymastíme ohňovzdornú misu, vysypeme strúhankou a naplníme zmesou. Posypeme strúhaným syrom (asi 100 g) a polejeme kyslou pochúťkovou smotanou, do ktorej sme rozmiešali 2 vajcia, pažítku alebo petržlenovú vňať. Podávame s rôznymi šalátmi.