Karamelové veľhory
6 vajec, 150 g hladkej múky, 250 ml vody, 125 g stuženého tuku, soľ, čokoládová poleva
Plnka: 300 g kryštálového cukru, 150 ml vody, 1/2 l mlieka, 2 Zlaté Klasy, 2 žĺtka, 250 g Hery
Tuk dajte do vlažnej vody, pridajte štipku soli a varte, kým sa nerozpustí. Do vriaceho postupne pridávajte múku a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Do vlažnej masy po jednom vmiešajte vajcia, vymiešajte, rozdeľte na polovice a na vymastenom plechu pečte v horúcej rúre 10 min. Cesto sa zvlní.
Plnka: Cukor dajte skaramelizovať, zalejte vodou a rozmiešajte. Prilejte mlieko so zlatým klasom a žĺtkami a uvarte hustú kašu. Do vychladnutého zapracujte heru.
Plnku natrite na jeden plát, prikryte druhým tak, aby "veľhory" boli na vrchu. Pokvapkajte čokoládou a dajte stuhnúť.