Veľkonočný baránok s bielou polevou
Potrebujeme:
140 g polohrubej múky, 50 g hladkej múky, 60 g Hery, 130 g práškového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 80 g mletých orechov, 1 žĺtok, 1 vajce, 1/5 dcl mlieka
Poleva: 300 g práškového cukru, asi 2 PL horúceho mlieka
Prísady na cesto postupne vymiešame, dáme do vymastenej a vysypanej formy na barančeka a upečieme.
Cukor preosejeme a miešame s mliekom, kým nevznikne hladká hmota.
Upečeného a vychladeného barančeka polejeme bielou polevou. Môžeme ho ozdobiť – očká urobíme z hrozienok alebo z hrebíčkov a na krk uviažeme červenú mašľu.
03.01.2009
Podobné recepty
Veľkonočný baránok z piškótového cesta, Veľkonočný baránok zo šľahaného cesta, Veľkonočný baránok zo šľahaného cesta, Veľkonočný baránok zo šľahaného cesta, Veľkonočný baránok (citrónový), Kysnutý veľkonočný baránok, Veľkonočný baránok, Veľkonočný baránok, Kokosová zmrzlina s bielou čokoládou a mandľami, Burizónový chlebíček