Rybárske rezy

Potrebujeme:

8 vajec, 280 g práškového cukru, 280 g pomletých orechov, 50 g hrozienka, 2 PL strúhanky, ½ prášku do pečiva
Krém: 6 PL vody, 10 PL kryštálového cukru, 30 g kakaa, 50 g čokolády, 200 g masla, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor

Ako na to:

Z vajec oddelíme žĺtka a do penista ich vymiešame s práškovým cukrom. Potom pridáme pomleté orechy, posekané hrozienka, prášok do pečiva a strúhanku. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme v mierne teplej rúre.
Medzi tým pripravíme plnku: V kotlíku nad parou miešame cukor s vodou, kakaom a čokoládou do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
V miske vymiešame maslo so žĺtkom a vanilínovým cukrom. Potom po častiach do neho zamiešame vychladnutú čokoládovú hmotu.
Krémom potrieme vychladnutý koláč a dáme stuhnúť. Na záver polejeme čokoládovou polevou.
Alebo ako krém: Konzervu mlieka Salko varíme 2 hodiny, a potom ho necháme vychladnúť. Potom vymiešame 250 g masla do hladka a postupne pridávame vychladené Salko – vznikne hladký krém.

08.11.2008

Podobné recepty