Špargľový šalát s kuracím mäsom
500 g špargle, 30 g masla, soľ, cukor, 250 g kuracích pŕs, mleté čierne korenie, 9 lyžíc oleja, 2 stonky zeleru, 200 g šampiňónov, 200 g polotvrdého syra, 1 jablko, 1 mango, 150 g kokteilových paradajok, 1 kučeravý šalát, 4 lyžice vinného octu, 2 lyžice stredne ostrej horčice
Ako na to:Špargľu ošúpeme, rozkrojíme a varíme asi 15 min v osolenej vode s maslom a štipkou cukru.
Kuracie prsia umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na 2 lyžiciach rozohriateho oleja do zlata a nakrájame na plátky (môžu byť aj zbytky vareného alebo pečeného hydinového mäsa).
Umytý zeler nakrájame na slížiky. Šampiňóny nakrájame na plátky a opečieme. Syr nakrájame na kocky. Mango olúpeme, oddelíme od kôstky a pokrájame. Paradajky rozpolíme. Šalát natrháme na malé kúsky. Všetky suroviny spolu zmiešame.
Zostávajúci olej rozmiešame s octom, horčicou, soľou, korením a cukrom. Zálievkou polejeme šalát.