Karfiol na farmársky spôsob
1 väčší karfiol, 300 g syra (mascarpone), 150 g tvrdého syra na strúhanie, 2 KL worchesterovej omáčky, 8 tenkých plátkov prerastenej oravskej slaniny, soľ, trošku čierneho mletého korenia, mletú rascu, olej
Ako na to:Karfiol rozdelíme na väčšie ružice a predvaríme v osolenej vode. Scedíme. Zohrejeme mascarpone, pridáme asi tretinu z tvrdého strúhaného syra a necháme roztopiť.
Primiešame worchesterovú omáčku a slaninku opečieme do chrumkava.
Do pekáča potretého olejom dáme predvarené karfiolové ružice, polejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme olejom a výpekom zo slaninky. Dáme do vyhriatej rúry a zapečieme, spolu aj s osolenými a okorenenými kolieskami paradajok.
Podávame s opečenou slaninkou a chrumkavým chlebom.