Kuracie prsia so slaninkou
4 kusy kuracích pŕs, 1 dcl smotany (kyslá alebo šľahačková), 50 g údenej slaninky, 1 červenú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 KL horčice, 1 feferónku, soľ, čierne mleté korenie, 1 PL oleja
Ako na to:Kuracie prsia pokrájame na tenké rezne, osolíme a necháme 10 min. odležať. Medzitým nadrobno pokrájame slaninku, očistenú cibuľu, feferónku, pridáme roztlačený cesnak, horčicu, smotanu a čierne mleté korenie. Dobre vymiešame a zmesou potrieme plátky kuracích pŕs.
Janskú misu alebo pekáč potrieme olejom, tesne vedľa seba poukladáme pripravené plátky, prikryjeme alobalom a v dobre vyhriatej rúre pečieme najprv 30 min. Potom odložíme alobal a znova dáme piecť do zlatožlta.
Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom.