Sliepka (kura) na karí
1 sliepku (kura - alebo jednoducho mäso z polievky), 2 cibule, 1 bobkový list, celé čierne korenie, 3 PL masla, 4 PL hladkej múky, 150 g sterilizovaného hrášku, 150 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL karí korenia, citrónovú šťavu
Ako na to:Mäso, cibuľu, celé čierne korenie, bobkový list uvaríme, vyberieme a necháme vychladnúť. Uvarené, vychladené mäso oberieme z kostí a nakrájame na kúsky.
V rajnici roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, korení a karí korením a chvíľu popražíme. Zalejeme troškou vývaru.
Do omáčky vložíme pokrájané mäso a odkvapkaný hrach z konzervy, dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Hotové zjemníme sladkou smotanou.