Kurča na paradajkách
1 kurča, 80 g stuženého tuku alebo 4 PL oleja, 400 g cibule, 4 až 5 paradajok, 1 PL kečupu, 1 dcl bieleho vína (vývaru), 1 PL citrónovej šťavy, zväzok petržlenovej vňate, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
Ako na to:Očistené kurča rozporcujeme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a na stuženom tuku alebo oleji udusíme vo veľkej panvici pod pokrievkou spolu s cibuľou pokrájanou na jemno a pokrájanými paradajkami asi 10 min.
Potom prilejeme víno alebo vývar, pokvapkáme citrónovou šťavou, dochutíme lyžicou kečupu, premiešame aj s posekanou petržlenovou vňaťou a udusíme do mäkka.
Podávame so zemiakmi, ryžou alebo s chlebom.
ALEBO: Podobným spôsobom môžeme na cibuli, paradajkach a paprike upiecť v rúre kuracie stehná.
Vopred však na nich urobíme zárezy, potrieme ich citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, do zárezov dáme kúsky údenej slaninky a necháme v chlade odstáť asi hodinu, až potom dáme piecť.