Limetkovo-kokosová bábovka so sirupom
250 g polohrubej múky, 2 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 170 g práškového cukru, postrúhanú kôru z 1 chemicky neošetrenej limetky (príp. citrón), 3 vajcia, 150 g vychladnutého roztopeného masla alebo margarínu, 150 g prírodného jogurtu, 100 g kokosovej múčky
Sirup: 100 ml limetkovej (citrónovej) šťavy, 170 g kryštálového cukru, 50 ml vody
Zmiešame múku a prášok do pečiva. Preosejeme do veľkej uzatvárateľnej nádoby, pridáme cukor a postrúhanú limetkovú (citrónovú) kôru.
Potom primiešame vajcia, maslo alebo margarín a jogurt, nádobu pevne uzavrieme a viackrát silno potrasieme, aby sa všetko dobre premiešalo.
Pridáme kokosovú múčku a všetko ešte raz dôkladne premiešame ručným elektrickým šľahačom alebo varechou. Cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej bábovkovej formy a povrch zahladíme.
Formu vložíme na mriežku do rúry a pečieme pri miernejšej teplote 45 minút.
Upečenú bábovku necháme vo forme asi 10 minút odpočívať, potom ju vyklopíme na mriežku, navrchu viackrát poprepichujeme drevenou špajdľou.
V kastróliku zmiešame limetkovú (citrónovú) šťavu, cukor, vodu a necháme na miernom ohni roztopiť. Varíme asi 2 minúty a odstavíme.
Mriežku s bábovkou postavíme na plech a polejeme ju horúcim sirupom. Stečený sirup nalejeme späť na bábovku, až do nej všetok vsiakne a necháme ju vychladnúť.
Bábovku podľa chuti posypeme kokosovou múčkou a ozdobíme tenučkými plátkami limetky (citróna).