Bábovka s čokoládovou polevou
4 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 200 g hladkej múky špeciál, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, kakao, hrozienka, čokoládovú polevu, tuk a múku na prípravu formy
Ako na to:Žĺtka vymiešame dopenista s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a posypeme hrozienkami.
Druhú polovicu prifarbíme kakaom (1 kopcovitá lyžica), vlejeme do formy a upečieme. Bábovku vyklopíme a po vychladnutí polejeme roztopenou čokoládou.