Kuracie fašírky s hubami
450 g pomletého kuracieho mäsa, 2 cibule, 250 g húb ( šampiňóny), soľ, čierne mleté korenie, horčicú, zväzok petržlenovej vňate, 1 kyslú smotanu, 1 strúčik cesnaku, olej, 1 červenú papriku
Ako na to:Do pomletého kuracieho mäsa pridáme najemno posekanú alebo postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, korenie, soľ, a dobre premiešame.
Z masy vytvarujeme úhľadné fašírky a dáme ich aspoň
na 1/2 hodiny schladiť.
Potom z oboch strán dobre opečieme na oleji (oleja nedávame veľa). Do výpeku dáme pražiť posekanú červenú cibuľu, očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka.
Pridáme horčicu, smotanu, osolíme, ochutíme korením a ešte spolu krátko podusíme. Touto omáčkou polejeme fašírky.
Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi a pokrájanou pečenou paprikou - namiesto nej môžeme dať aj inú zeleninu.