Citrónová Bábovka
10 dkg masla, 4 vajcia, 20 dkg cukru, 40 dkg múky, 125 ml smotany (môže sa dať kyslá), 1 balíček kypriaceho prášku, 2 malé lyžice citrónovej šťavy a citrónová kôra
Ako na to:V mise poctivo 10 min. miešajte žĺtky s práškovým cukrom, potom primiešajte po lyžiciach smotanu, olúpané, nastrúhané mandle (oriešky) a polovicu múky a postupne z bielkov ušľahaný tuhý sneh a druhou polovicou múky, do ktorej ste predtým preosiali a zamiešali kypriaci prášok. Cesto zľahka zamiešajte a nalejte do maslom vymastenej a jemnou strúhankou vysypanej formy a bábovku zvoľna pečte 50-60 min. Upečenú bábovku, keď vychladla, vyklopte.