Kuracie prsíčka na prírodno
kuracie prsia (4 plátky), 200 g neúdeného tvrdého syra, 2-3 vajcia, čierne mleté korenie, 4 strúčiky cesnaku, muškátový orech, karí korenie, korenie „čínska zmes“, morskú soľ, olivový olej, 5 lyžíc sójovej omáčky, 6 veľkých šampiňónov, škrobovú múčku na obalenie, 2 malé čerstvé baklažány, 1/4 malej bielej kapusty, 1 väčšiu mrkvu, cibuľu
Ako na to:Zemiaky uvaríme v osolenej vode s trochou cesnaku, precedíme a pridáme trochu masla a nakrájanú petržlenovú vňať.
Očistíme si baklažány a nakrájame ich na malé kocky. Mrkvu nakrájame na úzke plátky 2–3 cm dlhé. Pór nakrájame podobne aj kapustu, šampiňóny klasicky na plátky, cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne. Všetko premiešame v priestrannej nádobe, posypeme škrobovou múčkou, trochou karí korenia, čínskou zmesou a muškátovým orieškom.
Na ohni rozpálime olivový (môže byť aj iný) olej a zeleninu prudko opečieme, tak aby zchrumkavela. Rozpálime rúru na 200 °C. Do pripraveného keramického pekáča rovnomerne naukladáme zeleninu, osolíme morskou soľou, pridáme pretlačený cesnak, pokvapkáme sójovou omáčkou a polovicu zeleniny zalejeme rozmiešanými vajciami s nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť zhruba na 15 min.
Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé plátky, jemne potrieme cesnakom, posypeme čiernym korením, soľou a z každej strany prudko opečieme na platni bez oleja.