Kurča s arašidami a chilli
400 g kuracích pŕs, 1 lyžičku jemne strúhaného ďumbiera, 1/2 hrnčeka surových arašidov bez šupky, 1 hrnček bambusových výhonkov (rezy), 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 1 zelenú papriku, 1 lyžicu suchého sherry, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru=1/2 kocky masoxu, rastlinný olej, 1 čerstvú alebo sušenú chilli papričku, 1 lyžičku chili omáčky, 2 lyžičky maizeny
Ako na to:Mäso pokrájame na malé kocky. Marinujeme najmenej 30 minút v zmesi ďumbiera, sherry, sójovej omáčky. Chili s arašidmi opražíme na oleji a vyberieme. V tom istom oleji pražíme približne 1 a 1/2 minúty cibuľu, papriku a bambusové výhonky.
Zmes vyberieme alebo ak máme dostatočne veľký wok, zhrnieme nabok a pridáme mäso. Pražíme ho 2 až 3 minútky v rozohriatom oleji.
Pridáme vývar, sójovú omáčku a maizenu. Miešame, kým šťava nezhustne.
Primiešame paprikovú zmes, chili a arašidy a krátko prehrejeme.
Podávame s ryžou.