Trojfarebná bábovka
4 vajcia, 400 ml kryštálového cukru, 1 šľahačková smotana, 600 ml hladkej múky špeciál, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 1 PL oleja, 1 PL pomletých orechov, maslo na vymastenie formy, hrubá múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Vajcia s cukrom vyšľahajte do penista. Postupne pridajte tekutú šľahačkovú smotanu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dobre vymiešajte.
Veľkú bábovkovú formu dobre vymastite maslom a vysypte múkou. Približne 1/3 cesta nalejte na dno formy.
Zvyšok cesta rozdeľte na dve časti – do jednej zapracujte kakao, ktoré ste rozmiešali s 1 PL oleja, do druhej vmiešajte pomleté orechy.
Do formy najprv nalejte kakaové cesto a potom orechové – poradie môže byť pravdaže ľubovoľné.
Pečte vo veľmi mierne vyhriatej rúre, aby bábovka pomaly a rovnomerne narástla. Upečenú bábovku vyberte z formy a posypte práškovým cukrom.