Pečený králičí chrbát a zemiakové tortičky
300 g králičieho chrbta bez kostí, 100 g listového špenátu, 50 g šampiňónov, 80 g sušenej zemiakovej kaše, 80 g šunky, 200 g zeleniny (karotka, brokolica, mrkva, ružičkový kel), 0,5 dcl šľahačky, 20 g masla, 50 g strúhanky, 10 g škrobovej múčky
Ako na to:Odrezky mäsa pokrájame na rezance, rozmixujeme s vajíčkom, šľahačkou a pridáme soľ a korenie.
Zmes rozotrieme v tenkej vrstve na alobal približne vo veľkosti vykosteného králičieho chrbta. Na ňu navrstvíme špenátové listy, plátky šunky, osolený králičí chrbát a zavinieme do alobalu.
Dáme na plech a necháme piecť.
Servírujeme so zeleninou udusenou na masle a zahustenou solamylom, ktorý sme rozpustili v malom množstve vody.
Zemiakové tortičky: Do zemiakového cesta pridáme vajíčko, osolíme, pridáme šampiňóny.
Zmes vložíme do vymastených, strúhankou posypaných formičiek a dáme zapiecť na 10 minút (cca 200 stupňov).