Plnené papričky

Potrebujeme:

morčacie prsia, veľké papriky (žlté, červené a zelené), prerastenú slaninu, smotanu, veľké cibule, 2 vajcia, 0,20 kg šampiňónov, mrkvu a brokolicu, oregano, vegetu, sójovú omáčku, soľ

Ako na to:

Papriky rozrežeme a vyberieme dužinu. Polovicu mäsa narežeme na tenké plátky, druhú polovicu nakrájame nadrobno.
Takto nakrájané mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, brokolicou, mrkvou a šampiónmi. Do toho zamiešame vajíčko a okoreníme.
Papričky vystelieme plátkami mäsa, ktoré sme predtým okorenili, vložíme plátok slaniny, zbytok doplníme mäsovo-zeleninovou zmesou. Plné papričky uložíme na pekáč, spolu s očistenou cibuľou
v celku, ktorú tesne pred dopečením polejeme smotanou. Pečieme asi 40 min.

28.10.2008

Podobné recepty