Gofry so smotanou
¼ kg polohrubej múky, 1 malé vrecko sušených kvasníc, trocha soli, 1 PL vanilkového cukru, 2, 5 dl vody, 4 vajcia, 2 PL hustej sladkej smotany, 130 g roztopeného masla
Ako na to:Rozbite vajcia a oddeľte bielky od žĺtkov. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a odložte do chladu. V miske zmiešajte múku s kvasnicami, soľou a vanilkovým cukrom. V strede urobte jamku, pridajte žĺtky, smotanu, roztopené maslo a spracujte cesto, ktoré podľa potreby rozrieďte vodou. Cesto musí byť hladké a redšie. Potom opatrne po lyžičke pridávajte sneh. Naberačkou cesto nalejte do prístroja na gofry, zatvorte, ihneď obráťte a upečte do zlatista po 2 min. z každej strany.