Cestoviny s krevetami a žeruchou
200 g širokých cestovín, 150 g očistených mrazených kreviet, 10 g čerstvej žeruchy, olivový olej
Omáčka: 2 žĺtka, hladkú múku, 150 ml mäsového vývaru, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie
Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode s 1 PL olivového oleja. Potom ich scedíme, pokvapkáme olivovým olejom odložíme na teplé miesto.
Rozmrazené krevety ugrilujeme vo vyhriatej rúre dočervena a zmiešame ich s uvarenými cestovinami.
Žĺtka vymiešame s hladkou múkou, postupne prilejeme vývar. Zmes vložíme v miske alebo menšom hrnci do vodného kúpeľa a za stáleho miešania povaríme. Pridáme smotanu na varenie a ďalej miešame, aby nám nevznikli hrudky.
Omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením, rozdelíme ju na cestoviny a pred podávaním posypeme čerstvou žeruchou.