Zapekané plnené šampiňóny

Potrebujeme:

pre 2 osoby
8 väčších šampiňónov, 5 dkg chudej šunky, 1 stredne veľkú cibuľu, vegetu, tvrdý syr, syr Bambino, soľ, šťavu z jedného citróna, 1 dcl oleja, 2 dcl mlieka, uvarené na kocky pokrájané zemiaky, kyslú smotanu

Ako na to:

Šampiňóny umyjeme, odrežeme stopky, očistíme klobúčiky malým nožom, alebo lyžicou.
Vydlabané klobúčiky namočíme do mlieka asi na 10 min, následne šampiňónové hlavičky pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme vegetou. Šampiňónové stopky spolu s vydlabanou zmesou z klobúčikov posekáme na drobno.
Na drobno tiež posekáme jednu cibuľku a pár plátkov šunky. Na panvici osmažíme ako prvú cibuľku a pridáme šampiňónovú zmes.
Dusíme asi 10 minút. Potom pridáme ešte posekanú šunku.
Podusíme ešte pár minút. Dodáme ešte Bambino syr a premiešame.
Hotovou zmesou naplníme šampiňónové klobúčiky.
Do dobre maslom vymasteného jánského skla na spodok poukladáme uvarené zemiaky. Na ne poukladáme naplnené hlavičky šampiňónov.
Na každú túto hlavičku dáme jednu polievkovú lyžicu kyslej smotany a na 30-40 minút dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Nastrúhaný syr nasypeme tesne pred záverom pečenia na plnené klobúčiky.

27.10.2008

Podobné recepty