Plnené bravčové kare
4 ks vysokého bravčového kare aj s kosťou
Plnka: 400 g mletej hydiny, 200 g mletého bravčového mäsa, tavený syr, hrubšie plátky tvrdého syra, hrubšie plátky šunky, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, mletú rascu, červenú papriku, celé maslo
Omáčka na zemiaky: 1 plechovku sterilizovaných hríbov, sladkú smotanu, solamyl, vegetu, biele korenie, cesnak
Pomleté mäso zmiešame s taveným syrom, pridáme soľ, vegetu, korenie, rascu a znovu premiešame.
Na plátok kare dáme plátok syra, plátok šunky, pripravenú zmes, opäť syr, šunku a prikryjeme druhým plátkom mäsa. Takto pripravené plnené mäso najprv podusíme na masle, potom dáme na pekáč a zapečieme v trúbe.
Omáčka: Na panvici roztopíme maslo, pridáme hríby, podusíme, pridáme vegetu, korenie, sladkú smotanu a zahustíme solamylom.
Nakoniec pridáme cesnak.