Bábovka s kandizovaným ovocím

Potrebujeme:

¼ kg odkôstkovaných sušených sliviek, 4 PL portského vína, 120 g kandizovaných čerešní, 200 g masla, strúhanka, 200 g cukru, 3 vajcia, 200g múky, štipka soli, ½ ČL prášku do pečiva

Ako na to:

Slivky a čerešne nakrájajte na malé kúsky, nechajte nasiaknuť portským vínom. Vymastite a vysypte bábovkovú formu, položte ju do chladu.
Cukor vmiešajte do zmäknutého masla. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Vajcia vmiešavajte po jednom. Z preosiatej múky trochu odsypte a odložte nabok. Ostatnú múku, ktorú ste zmiešali s práškom do pečiva, primiešajte do cesta. Bokom odloženú múku zmiešajte s ovocím a takisto vmiešajte do cesta. Vlejte do formy, ktorá by mala byť plná asi do 3/4.
Babouku pečte na spodnom rošte rozohriatej rúry. Asi 20 min. pred dopečením koláč skontrolujte a prípadne prikryte pergamenovým papierom, aby nezhnedla.

30.10.2006

Podobné recepty