Punčové keksy

Potrebujeme:

210 g hladkej múky, 30 g práškového cukru, jeden balíček vanilínového cukru, 100 g masla, dve žĺtka, citrónovú kôru, farebné cukríky
Plnka: 50 g kryštálového cukru, 100 ml vody, šťavu z jedného citróna, 100 g masla, dve lyžice kakaa, 200 g piškót, 350 g marhuľového kompótu, 100 g hrozienok namočených v rume, 50 g posekaných vlašských rechov
Čokoládová poleva: 50 g čokolády na varenie, 20 g pokrmového stuženého tuku

Ako na to:

Na dosku preosejeme múku, pridáme práškový a vanilínový cukor, zmäknuté maslo, žĺtka, postrúhanú citrónovú kôru a zamiesime vláčne cesto.
Potom cesto vtlačíme do väčších košíčkových formičiek, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte teplé vyklopíme a necháme vychladnúť.
Košíky naplníme plnkou, ozdobíme čokoládovou polevou a farebnými cukríkmi.
Plnka: Cukor, vodu a citrónovú šťavu povaríme. Maslo vymiešame v mise s kakaom dopenista, pridáme rozdrvené piškóty, prilejeme cukrovú šťavu, marhuľový kompót aj so šťavou, vsypeme hrozienka a posekané orechy a dobre zmiešame.
Poleva: Do kastróla rozlámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a nad parou rozpustíme.

26.10.2008

Podobné recepty