Ľahká bábovka
1 hrnček hladkej múky (cca 2 dcl), 1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, ½ hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia
Ako na to:Všetky suroviny do hladka zmiešajte.
Formu na bábovku vymastite, vysypte strúhankou, polovicu cesta vylejte do vysypanej formy. Do zvyšku cesta vmiešajte 1 zarovnanú PL kakaa, hrozienka (podľa chuti). Tmavé cesto prilejte do svetlého do formy a dajte do rúry piecť na 30 min. pri 200 - 220 °C. Počas pečenia kontrolujte dreveným špáradlom (ak sa cesto ešte lepí, pečte ďalej). Keď je hotová, prikryte ju plytkým tanierom a preklopte.
TIP: Ak bábovka nevypadne z formy, namočte utierku do studenej vody a prehoďte cez formu. Po chvíli bábovka vypadne sama.