Marinované vyprážané filé

Potrebujeme:

1 kg filé, soľ, čierne mleté korenie podľa chuti, petržlenovú vňať, citrón, 1 dcl bieleho vína, 100 g hladkej múky, 3 vajcia, 1 dcl mlieka, strúhanku na obaľovanie, olej na vyprážanie

Ako na to:

Filé z morských rýb opláchneme, pokrájame na menšie porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Filé poukladáme do misy, polejeme vínom, prikryjeme a dáme do chladničky na niekoľko hodín marinovať.
Potom jednotlivé porcie obalíme v preosiatej hladkej múke, namočíme do rozšľahaných vajec s mliekom a strúhanky, ktorú tiež najskôr preosejeme a na rozohriatom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.

23.11.2008

Podobné recepty