Srnčie stehno na víne
Potrebujeme:
600 g srnčieho stehna, 100 g údenej slaniny, 200 g koreňovej zeleniny, soľ, koreninový prípravok na divinu, 2 dcl červeného vína, cukor, olej, citrón, brusnicový kompót
Ako na to:Stehno odblaníme, nakrájame, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opražíme na rozohriatom oleji.
Podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Pridáme na kocky pokrájanú zeleninu, podlejeme vínom a dodusíme. Udusené mäso vyberieme, šťavu podľa potreby zriedime s vodou, ochutíme citrónovou šťavou a necháme zovrieť.
Pri podávaní dáme do každej porcie lyžičku brusnicového kompótu.
23.11.2008
Podobné recepty
Srnčie alebo muflonie stehno na staročeský spôsob, Srnčie medailónky s drveným zemiakom, Srnčí šašlíček, Poľovnícky jagárek zo srnca, Bravčové stehno v šampiňónovo-rajčinovej omáčke, Srnčie rezne na červenom víne, Srnčie stehno na cesnaku, Srnčie stehno na cesnaku, Plnené morčacie stehno, Srnčie s kapustou