Ovocno-kokosový sen
220 g celozrnnej pšeničnej múky, 2 jablká, šťavu z 1 citróna, 100 g hrozienok, 100 g kokosovej múčky, 150 g šľahačkovej smotany, 100 g masla, 2 žĺtka, 1 ČL mletej škorice, 3 ČL prášku do pečiva, 100 g medu, štipku soli, maslo na vytretie formy
Plnka: 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 80 g kokosovej múčky, 80 g masla, 70 g medu
Jablká myjeme,rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať.
Žĺtka s medom vyšľaháme dopenista. Zmäknuté maslo, smotanu, kokosovú múčku, soľ aj škoricu pridáme k žĺtkom a dôkladne premiešame. Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do zmesi.
Pridáme jablká a hrozienka, premiešame a naplníme do vymastenej formy, povrch hladko zarovnáme.
Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Rovnomerne ju rozmrvíme na koláč. Pečieme približne 40 min pri teplote 180 C. Necháme vychladnúť vo forme.