Ovocno-kokosový sen

Potrebujeme:

220 g celozrnnej pšeničnej múky, 2 jablká, šťavu z 1 citróna, 100 g hrozienok, 100 g kokosovej múčky, 150 g šľahačkovej smotany, 100 g masla, 2 žĺtka, 1 ČL mletej škorice, 3 ČL prášku do pečiva, 100 g medu, štipku soli, maslo na vytretie formy
Plnka: 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 80 g kokosovej múčky, 80 g masla, 70 g medu

Ako na to:

Jablká myjeme,rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať.
Žĺtka s medom vyšľaháme dopenista. Zmäknuté maslo, smotanu, kokosovú múčku, soľ aj škoricu pridáme k žĺtkom a dôkladne premiešame. Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do zmesi.
Pridáme jablká a hrozienka, premiešame a naplníme do vymastenej formy, povrch hladko zarovnáme.
Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Rovnomerne ju rozmrvíme na koláč. Pečieme približne 40 min pri teplote 180 C. Necháme vychladnúť vo forme.

02.12.2008

Podobné recepty