Karlovarský múčnik
200 ml smotany na šľahanie, 120 g polohrubej múky, 30 g masla, 60 g kryšt.cukru, 4 vajcia, 1 PL citrónovej šťavy, 1 balíček vanilínového cukru, 300 g sliviek, maslo na vymastenie a strúhanku na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Slivky umyjeme, osušíme, rozpolíme a vykôstkujeme. Formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a naplníme ovocím. Žĺtka vyšľaháme so zmäknutým maslom, s vanilinovým a kryštálovým cukrom dopenista.
Do žĺtkovej zmesi opatrne po častiach vmiešame vyšľahanú smotanu a múku. Nakoniec pridáme ušľahaný sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy na ovocie, vložíme do vopred vyhriatej rúry a pomaly pri teplote 160 C pečieme asi 30 min. Potom teplotu zvýšime na 180 C a dopečieme dozlatista. Koláč podávame teplý alebo studený posypaný, práškovým cukrom.