Pečený kapor na mandliach
stredne veľkého kapra, 2 mrkvy, väčší petržlen, 2 bielka, 4 PL strúhanky, 1 PL strúhaného syra, 1 ČL vegety, 1 PL oleja, 1 PL vody, citrón, hrnček mandľových lupienkov, soľ
Ako na to:Kapra očistíme, umyjeme a osušíme. Zvnútra aj zvonka ho osolíme a ochutíme vegetou. Naplníme očistenou a na štvrťky pokrájanou koreňovou zeleninou a dáme na vymastený pekáč.
Kapra pečieme asi 35 min pri teplote 180 C. Občas podlejeme výpekom. Z bielkov a studenej vody ušľaháme tuhý sneh, zľahka zamiešame strúhanku, čerstvo postrúhaný syr a 1/2 mandľových lupienkov.
Zmes natrieme na predpečeného kapra a posypeme zvyšnými lupienkami. Pečieme ďalších 15 min dozlatista. Pred podávaním kapra obložíme zeleninou a plátkami citróna.