Medovníkový stromček
500 g hladkej múky, 2 vajcia, 125 g tuku, 125 g medu, 190 g prášk.cukru, 1 ČL jedlej sódy, 1 ČL mletej škorice, hrozienka, 4 postrúhané klinčeky
Ako na to:Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto a odložíme na 24 hodín do chladničky. Vyberieme a necháme 2-3 hodiny odpočinúť. Vyvaľkáme na hrúbku ½ cm. Vykrajujeme formičkou 5x5 rôznych veľkostí. Pečieme pri teplote 180 C doružova.
Vyberieme z rúry a hneď urobíme špajdľou v strede dierku. Vychladnuté ozdobíme lesklou polevou vymiešanou z uvedených surovín a posypeme cukrovými perličkami.
Do jabĺčok zapichneme špajdle, nastokneme hviezdičky od najväčšej veľkosti po najmenšiu, oddeľujeme ich 2-3 hrozienkami.