Koláč s kandizovaným ovocím

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky, 250 g masla, 250 g cukru, 250 g kandizovaného ovocia, 50 g hrozienok, 4 vajcia, kôrku z citróna, PL rumu, 2 KL prášku do pečiva, štipku soli, strúhaný kokos na vyzdobenie, cukrovú polevu – 100 g práškového cukru, 2–3 PL citrónovej šťavy, papier na pečenie

Ako na to:

Formu vyložíme papierom na pečenie. Maslo o izbovej teplote vyšľaháme šľahačom do penista. Postupne pridávame cukor, soľ, postrúhanú citrónovú kôrku a vajcia. Nakoniec pridáme rum, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne vymiešame.
Kandizované ovocie hrubo posekáme, spolu s hrozienkami posypeme zvyšnou múkou a jemne vmiešame do cesta. Cesto dáme do pripravenej formy a vyrovnáme povrch. Formu dáme do vyhriatej rúry a pečieme 45-50 minút, pri teplote 170–180 stupňov. Upečený, vychladnutý koláč polejeme cukrovou polevou a posypeme strúhaným kokosom.

31.12.2008

Podobné recepty