Krémové guľky
3 vajcia,95 g cukru, 80 g hladkej múky, 30 g solamylu, KL prášku do pečiva, 250 ml mlieka, ½ vrecúška vanilkového pudingového prášku, 300 g horkej čokoládovej polevy, 5 PL vaječného likéru, tuk na vymastenie formičiek
Ako na to:Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame 80 g cukru a napokon aj žĺtka. Múku, solamyl a prášok do pečiva zmiešame a postupne pridávame do vaječnej peny. Formu so 6 jamkami vymastíme a každú vyplníme lyžičkou hmoty.
V rúre predhriatej na 175 stupňov pečieme 12 minút, a potom necháme vychladnúť. Takto upečieme aj zvyšok cesta v ďalších dvoch várkach. Na náplň zmiešame 2 lyžice s pudingovým práškom a zvyškom cukru a pridáme k väčšej časti vriaceho mlieka. Pridáme vaječný likér a dobre premiešame. Krém vychladíme za občasného miešania.
V horúcom kúpeli roztopíme čokoládovú polevu. Každú piškótovú hlavičku cm odspodu prerežeme, na spodnú časť natrieme vrstvu krému a zakryjeme vrchnou. Ľahko stlačíme a polejeme polevou, ktorú necháme stuhnúť.