Ďumbierové tyčinky
50 g kandizovanej pomarančovej kôry, 25 g citronátu, 25 g ďumbiera, 100 g mletých mandlí, 50 g práškového cukru, balíček vanilínového cukru, bielok, 100 g čokoládovej polevy, 4 kandizované višne alebo čerešne
Ako na to:Pomarančovú kôru, citronát a suchý ďumbier najemno posekáme a zmiešame s mletými mandľami, práškovým a vanilínovým cukrom a bielkom.
Cesto rozvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom na 1 cm hrubé šúľky, ktoré nakrájame na 5 cm dlhé tyčinky. Potom ich dáme na hodinu schnúť.
Nakoniec tyčinky do polovice potrieme čokoládovou polevou a dáme na kuchynskú mriežku vychladnúť. Tyčinky zdobíme kúskami kandizovaných čerešní.