Čokoládové kolieska
50 g práškového cukru, 300 g hrubej múky, 150 g masla, 3 PL kakaa, vajce, balíček vanilkového cukru, marhuľový džem, ½ PL mlieka ½ PL koňaku, soľ, bielu polevu, lentilky
Poleva: 100 g práškového cukru., bielok a PL vriacej vody.
Maslo vymiešame s vajcom a práškovým cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor, štipku soli, kakao, mlieko a koňak. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme tuhé cesto. Necháme v chlade odstáť.
Vyváľkame tenkú vrstvu a vykrajujeme kolieska. Pokladieme ich na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme v rúre pri 180 stupňov C. Vychladnuté kolieska spájame s marhuľovým džemom a polievame polevou. Zdobíme lentilkami.