Čokoládové guľky
180 ml horkej čokolády, 2 PL mandľového likéru alebo pomarančového likéru, 2 PL masla zo sladkej smotany, 125 g práškového cukru, 125 g mletých mandlí, 50 g strúhanej čokolády, jemný papier alebo papierové košíčky na balenie praliniek
Ako na to:Čokoládu rozpustitee vo vodnom kúpeli a primiešajte do nej zvolený likér. Potom pridajte maslo, a miešajte až kým sa roztopí. Pridajte práškový cukor, mleté mandle a všetko dobre premiešajte. Zmes nechajte vychladnúť, až kým nie je taká tuhá, že sa dá tvarovať. Rozdeľte ju približne na 24 porcií a z nich vytvarujte malé guľky.
Na tanier nasypte strúhanú čokoládu a guľky v nej poobracajte, aby boli rovnomerne celé obalené. Po jednej ich zabaľte do papiera alebo košíka. V chladničke vydržia asi dva týždne.
Tip: Na obmenu môžete použiť mliečnu čokoládu a guľky na záver ponorte do roztopenej čokolády.