Cesnakový kapor na smotanových zemiakoch
1 stredný kapor zbavený vnútorností, 1 kg varených zemiakov, 5 dcl smotany, 100 g masla, 1/2 hlavičky cesnaku, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:Kapra umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie porcie. Do každého kúska urobíme nožom niekoľko pozdĺžnych zárezov. Väčšiu časť olúpaných strúžikov cesnaku nakrájame na plátky a vložíme ich do zárezov v mäse. Porcie osolíme a okoreníme.
Dno maslom vymasteného pekáčika pokladieme uvarenými zemiakmi nakrájanými na plátky hrubé asi 1 cm, jemne ich osolíme, okoreníme a posypeme prelisovaným zvyškom cesnaku.
Na zemiaky rozložíme porcie kapra. Zemiaky s kaprom zalejeme smotanou a každú porciu kapra pokladieme kúskom masla. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme dozlata.