Diabolský kapor v alobale
kapra (1 kg), 4 lyžičky cesnakovej pasty alebo 6 strúžikov cesnaku, lyžičku kari korenia, lyžičku sladkej mletej papriky, 1/2 lyžičky mletého korenia (najlepšie zeleného, ale môže byť aj obyčajné čierne), 2 lyžice masla, 2 lyžice oregana, 6 šampiňónov, soľ (ak použijeme cesnakovú pastu, nedávame), olivový olej + alobal
Ako na to:Rozpustíme maslo a vložíme cesnak, kari, mletú papriku, čierne korenie a oregano. Ryby potrieme touto zmesou. Potom kapra dáme na jednu hodinu do chladu odležať.
Šampiňóny nakrájame na tenké plátky. Zapneme rúru. Ryby dáme do alobalu, obložíme šampiňónmi a zalejeme ich olivovým olejem. Dáme ich do rúry a pečieme 20 až 30 minút. Rybu podávame v mierne pootvorenom alobale s opekanými zemiakmi.