Kapor trochu inak
1 kg kapra, 100 g masla, 200 ml hovädzieho vývaru, 5 lyžíc posekanej petržlenovej vňate, pečeň z kapra, sardelovú pastu, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 200 ml červeného vína, citrón, cibuľu, muškátový oriešok, ½ lyžičky kari korenia, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Porcie kapra osolíme,okoreníme, obalíme v posekanej petržlenovej vňati a podusíme na polovici masla. Počas dusenia podlievame hovädzím vývarom a citrónovou šťavou. Hotovú rybu vyberieme z výpeku.
Na druhej polovici masla opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, posekanú petržlenovú vňať, pokrájanú pečeň z kapra. Primiešame paradajkový pretlak a sardelovú pastu podľa chuti.
Zmes okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom, zalejeme vínom a omáčku prepasírujeme cez sito. Nakoniec pridáme karí korenie, výpek z duseného kapra, prehrejeme a omáčkou prelejeme porcie kapra na tanieri.