Kapor netradične

Potrebujeme:

800 g naporciovaného kapra, šťavu z jedného citróna, 100 g šampiňónov, 80 g masla, 10 g hladkej múky, 30 až 40 g postrúhaných mandlí, grilovacie korenie, soľ, olej

Ako na to:

Umyté a osušené porcie kapra osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Zo všetkých strán potrieme grilovacím korením a opečieme na oleji.
Očistené šampiňóny pokrájame na plátky a opražíme na oleji.
Maslo rozpustíme a zmiešame s múkou, pridáme šampiňóny a trošku vody. Ochutíme soľou a povaríme. Potom do šťavy opatrne vložíme opražené porcie rýb a prehrejeme. Ryby podávame preliate šťavou a posypané mandľami so zemiakovým šalátom alebo zemiakmi.

08.12.2008

Podobné recepty