Parížske rožky

Potrebujeme:

Cesto: 5 bielkov, 400 g prášk. cukru, 250 g pomletých vlašských orechov, 4 lyžice strúhanky
Krém: 3 vajcia, 10 lyžíc kryšt. cukru, 3 lyžice kakaa, 375 g Hera
Poleva: 1 Hera, 200 g čokoláda na varenie

Ako na to:

Nad parou šľaháme päť bielkov. Po lyžiciach postupne pridávame prášk. cukor a ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme pomleté orechy a strúhanku. Opatrne premiešame.
Hmotu dáme do mikroténového vrecúška alebo do strojčeka a striekame rožky na plech vyložený papierom na pečenie. Rožky upečieme vo vyhriatej rúre pri miernej teplote a necháme vychladnúť.
Krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme tri vajcia, kryšt.cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame heru a po lyžiciach pridáme vychladnutú zmes.
Vypracujeme hladký krém, ktorý nastriekame na upečené vychladnuté rožky a namáčame ich v čokoládovej poleve.

13.12.2008

Podobné recepty