Teľacie rezne s jablkami a plesňovým syrom
2 teľacie rezne, 1 jablko, 100 g plesňového syra, 50 g zeleru, 1, 25 dl bieleho vína, 1, 25 dl vývaru, petržlenová vňať, , Omáčka:, 1, 23 dl sladkej smotany, 1 vajce, 2 ČL škrobovej múčky
Ako na to:Ošúpaný zeler nakrájajte na malé kocky. Z umytého jablka odstráňte jadrovník, rozštvrťte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Syr pokrájajte na 0,5 cm plátky. Rezne naklepte, osoľte, okoreňte a prudko opečte z oboch stranách. Plameň zmiernime a mäso ešte asi 2 min. dopekajte. Potom mäso preložte do ohňovzdornej misy, poukladajte naň jablká a syr a zapečte.
Na panvici speňte maslo, pridajte zeler a podlejte bielym vínom a vývarom.
Pripravte si omáčku zo sladkej smotany, vajca a škrobovej múčky. Asi po 10 min. omáčku prilejte do zelerového vývaru a krátko povarte. Zapečené rezne polejte omáčkou, ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte s varenými zemiakmi.