Medovníčky
250 g hladkej múky, 200g prášk.cukru, 2 väčšie vajcia, lyžičku mletej škorice, 5 ks zomletých klinčekov, lyžicu citrónovej šťavy, 40 g mletých orechov, 2 lyžice medu, ½ lyžice sódy bikarbóny, 1 žĺtok na potretie
Poleva: 150 g prášk.cukru, 1 bielok
Do preosiatej múky vmiešame cukor, orechy, škoricu a klinčeky. Med zohrejeme a pridáme sódu bikarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky. Pridáme vajcia a vypracujeme.
Cesto necháme odležať v chlade, potom ho rozváľkame na hrúbku 5 až 7 mm a ozdobnými formičkami vykrajujeme medovníčky. Poukladáme ich na vymastený plech, potrieme žĺtkom. Niektoré ozdobíme hrozienkami alebo orechmi. Upečieme vo vyhriatej rúry.
Z bielka ušľaháme sneh a pridáme preosiaty cukor. Vznikne krémovitá hmota, ktorou ozdobujeme medovníčky podľa vlastnej fantázie. Na ozdobenie stačí mikroténové vrecko, na ktorom v rožku urobíme malú dierku.