Prekladaná rybacia polievka

Potrebujeme:

250 g rybieho mäsa, 2 cibule, 200 g zemiakov, 2 čerstvé papriky, 3 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 1 kocku masoxu, rascu, majorán, 1 lyžičku masla

Ako na to:

Rybie mäso umyjeme, zbavíme kosti a pokrájame na hrubšie plátky. Cibuľu, zemiaky a paradajky pokrájame na kolieska, papriky na pásiky.
Do úzkeho vyššieho hrnca uložíme vrstvu cibule, rybieho mäsa, zemiakov, paradajok a papriky. Osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Postup zopakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Zalejeme vodu a bez miešania varíme 15 min.
Pridáme masox rozmiešaný v troche vody, roztlačený cesnak, maslo a dovaríme. Dochutíme majoránom a necháme postáť. Polievku naberáme tak, aby v každej porcii boli mäso i zelenina.

14.12.2008

Podobné recepty