Polomáčané rožteky
280 g hladkej múky špeciál, 220 g palamrínu, 100 g prášk.cukru, 100 g mletých orechov, 2 žĺtka, čokoládovú polevu
Plnka: 200 ml mlieka, 3 lyžice hrubej múky, vanil.cukor, 1 žĺtok, 200 g Palmarínu, 200 g prášk.cukru
Žĺtka rozmiešame s cukrom a so zmäknutým tukom, pridáme múku, práškový a vanil.cukor a spracujeme hladké cesto. Po kúskoch ho povtláčame do vymastených a pomúčených formičiek. Uložíme ich na plech a upečieme.
Z mlieka, múky a vail.cukru uvaríme hustú kašu. Dáme ju vychladnúť (občas premiešavame). Tuk a prášk.cukor dobre vymiešame, pridáme do vychladnutej kaše a vypracujeme hladký krém. Rožteky spájame po dva krémom a konce namáčame do tekutej čokoládovej polevy. V chlade necháme stuhnúť.